Inspanningsdiagnostiek en trainingsadvies voor patiënten en sporters

Datum: 
donderdag 14 februari 2019
Locatie: 
Bilthoven
Doelgroep: 
Sportartsen, AIOS sportgeneeskunde, huisartsen en overige artsen.
Accreditatiestatus: 
3 uur voor sportartsen en huisartsen

In het kader van de deskundigheidsbevordering organiseert de SOS namens de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) ieder jaar wetenschappelijke bijeenkomsten. De sprekers op deze wetenschappelijke bijeenkomst houden voordrachten met betrekking tot het onderwerp 'Inspanningsdiagnostiek en trainingsadvies'. De gezondheidszorg is in transitie van diagnostiek en behandeling naar preventie en zorg.

Tijdens de eerste presentatie van de avond door Bart Bongers komt de laatste stand van zaken rondom preoperatieve risicostratificatie middels inspanningsdiagnostiek bij grote abdominale chirurgie aan bod. Er wordt ingegaan op de relatie tussen preoperatieve fysieke fitheid en postoperatieve uitkomsten. Daarnaast wordt ingegaan op het concept prevalidatie, de effectiviteit van prevalidatie bij electieve abdominale chirurgie en geleerde lessen uit het verleden. Hoe kun je meer uit een ademgasanalyse onderzoek halen? In de presentatie van Robert Rozenberg komt dat uitgebreid aan bod.

Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Hoe stel ik zones op voor trainen met een hartslagmeter of vermogensmeter?
  • Waar leg ik de aerobe en anaerobe trainingsdrempel?
  • Hoe schat ik in of de doelprestatie haalbaar is?
  • Hoe maak ik een trainingsschema?
  • Wat zijn eenvoudige maar effectieve trainingstips? De laatste presentatie van deze wetenschappelijke bijeenkomst wordt gegeven door Linda van den Berg. In haar presentatie staat inspanningsdiagnostiek en trainingsadvies specifiek voor de doelgroep kinderen centraal.

Programma

Download het complete programma.

Kosten

  • € 80,-- voor VSG leden
  • € 125,-- voor niet VSG leden.

Inschrijven

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg,
tel. 030-225 22 90.