Inschrijving geopend Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres 2022 - Zomereditie

Dit jaar organiseren de Vereniging voor Sportgeneeskunde en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres in de zomer! En wel op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022.

Het programma van de helaas niet doorgegaan wintereditie 2021 is voor een deel overgenomen voor deze zomereditie! De sprekers staan nog meer te trappelen om hun verhaal aan jou te vertellen. Zij hopen je nu dus ook daadwerkelijk in Ermelo te ontmoeten.

Keynote spreker Thore Zantop zal met het onderwerp ACL injury en RTS het Jaarcongres openen. Thore is een internationale autoriteit op het gebeid van ACL-letsels van de knie. Met meer dan 100 artikelen en ruime ervaring is hij een zeer gewilde spreker op dit onderwerp. De tweede keynote lezing - van Edwin Goedhart bondsarts van de KNVB - over hersenschudding in de sport - zal ongetwijfeld zowel boeiend als informatief zijn. Sandy Jack - hoogleraar in Engeland - en expert op het gebied van prehabilitatie zal de dag afsluiten. Behalve deze 3 top lezingen zijn er weer leuke parallelle sessies en workshops, plus de abstract presentaties van nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van Sportgeneeskunde. In totaal hebben we over twee dagen 6 keynote sprekers en ruim 15 verschillende sessies. Het jaarcongres biedt dus weer een mooi gevarieerd aanbod

Eén ding is zeker; naast de verschillende onderwerpen die je kunt bijwonen tijdens het jaarcongres is de organisatie nog erg druk om deze zomereditie echt onvergetelijk te maken! Houd daarom het programma en onze sociale media in de gaten. En laat je verrassen!

Programma donderdag 30 juni 2022

Programma vrijdag 1 juli 2022