Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Het derde Medicine in Extremes Congres. Thema "Extreme Cold"

In navolging van de vorige twee edities van het Medicine in Extremes congres wordt op 13 januari 2017 door Outdoor Medicine het congres voor de derde keer georganiseerd. Het thema van dit jaar is "Extreme Cold".
Voor deze editie van het congres is gekozen voor een specifiek onderwerp om meer verdieping te kunnen bieden op het gebied van wildernis- en expeditiegeneeskunde. Meerdere sprekers vanuit verschillende werelddelen zullen hun expertise op gebied van extreme koude komen delen in het hart van Amsterdam. Tevens is er de mogelijkheid om uw eigen onderzoek te presenteren tijdens een poster sessie, zie voor meer informatie ‘call for abstracts’.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere hypothermie, overleven op Antarctica en problemen op de piste. Zodra het voorlopige programma bekend is wordt deze gepubliceerd op de website van de organisatie, bij het tabblad "Programma".

Call for Abstracts

Onderzoek op het gebied van wildernis- en expeditiegeneeskunde neemt een belangrijke rol in op het congres. Iedereen die onderzoek heeft gedaan op dit gebied wordt opgeroepen om de resultaten te delen middels een poster. Alle onderwerpen die verband houden met "Medicine in Extremes" worden overwogen voor presentatie. Diegene met het beste abstract krijgt gratis toegang tot het congres.

Het indienen van een abstract dient vóór 1 oktober 2016 te gebeuren per mail. U kunt uw abstract (.pdf, max 300 woorden) sturen naar info@outdoormedicine.org o.v.v. "Poster MEXIII".

U ontvangt binnen twee maanden bericht of uw abstract geaccepteerd is en of u in aanmerking komt voor het gratis kaartje. Indien uw poster geaccepteerd is dient u deze in A0 formaat af te drukken voor presentatie tijdens het congres.

Overige informatie en inschrijven