Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Gezocht: Ambitieuze sporters met lichamelijke/visuele beperking voor de Paralympische Talentdag

Op zondag 14 oktober 2018 vindt op Papendal de tiende Paralympische Talentdag plaats. Tijdens deze dag nodigt TeamNL iedereen met een beperking uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus!

Sinds 2009 hebben meer dan 400 sporters met een beperking deelgenomen aan de Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in topsportprogramma’s. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van maar liefst vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2020 en 2024 is TeamNL op zoek naar nieuw talent. En wie zoeken zij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Voor specifiekere informatie over het profiel kunt u kijken op www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Kent u iemand die aan het profiel hierboven voldoet? Wijs diegene dan op de Paralympische Talentdag. Aanmelden kan via www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan.