Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

De beste zorgverzekeringen voor sportieve Nederlanders op een rij

Ook dit jaar stelt Sportgeneeskunde Nederland een top-3 samen van zorgverzekeraars met het beste aanvullende pakket voor sportieve Nederlanders. Een snelle diagnose en een deskundig sportmedisch advies zijn essentieel voor mensen die willen blijven of willen beginnen met sporten.

Daarom adviseert Sportgeneeskunde Nederland zorgverzekeraars minimaal één blessureconsult en twee herhalingsconsulten per jaar door een sportarts te vergoeden. Daarnaast worden vergoedingen, eens in de twee jaar, voor een sportmedisch onderzoek en een verplicht sportmedisch onderzoek volgens de eisen van de betreffende sportbond geadviseerd. De zorgverzekeraar met de beste vergoedingen voor sporters ontvangt het keurmerk ‘Aanbevolen door Sportzorg.nl’. Dit keurmerk houdt in dat de zorgverzekeraar een zo volledig mogelijk pakket aanbiedt.

Top 3
Zilveren Kruis Achmea biedt met het Extra Sport Pakket meest volledige pakket. Zij hebben naast de sportzorg, verricht door Sportmedische Instellingen (SMI), ook een vergoeding voor sportbraces, sportbrillen/lenzen, steunzolen voor sportschoenen en sportmassage.  Zilveren Kruis Achmea ontvangt met het ‘Extra Sport Pakket het keurmerk ‘Aanbevolen door Sportzorg.nl’.

Op de 2e plaats prijkt De Friesland met een vergoeding van € 250, - voor sportzorg in alle aanvullende pakketten. Anderzorg complementeert de top-3.  

Een volledig overzicht van alle zorgverzekeraars staat op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg

Net als voorgaande jaren is er een verplicht eigen risico. Voor 2015 is dit vastgesteld op € 375. Het eigen risico geldt niet voor kosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering. De vergoeding voor sportzorg valt onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico heeft hier dus geen invloed op!

De zorgverzekering kan tot 1 januari 2015 opgezegd worden. Vóór 1 februari 2015 moet een nieuwe zorgverzekering afgesloten worden om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd te zijn.