Cursus Voeding en Sport

Datum: 
donderdag 15 februari 2018 t/m vrijdag 16 februari 2018
Locatie: 
Maastricht School of Management (t.o. Universiteit Maastricht), Endepolsdomein 150 Maastricht.
Doelgroep: 
Aios sportgeneeskunde (3e en 4e jaars), sportartsen en overige artsen.
Accreditatiestatus: 
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor sportartsen en huisartsen voor 11 uur.

Voeding en de inname van vocht kan van grote invloed zijn op de gezondheid en de prestatie van een (top-)sporter. Het is dus voor een (sport-)arts van groot belang om te weten aan welke randvoorwaarden deze voeding dient te voldoen en hoe het voedingsgedrag van een sporter beïnvloed kan worden om gezondheidsbeïnvloeding en/of prestatieverbetering te bewerkstellingen.

  • In deze tweedaagse cursus zal worden ingegaan op de huidige stand van zaken qua wetenschappelijke kennis over voeding en vochtopname in verschillende sportsituaties en bij verschillende takken van sport.
  • Daarnaast zal er specifiek aandacht worden besteed aan het optreden van maagdarmklachten bij sporters en de preventie respectievelijk de behandeling daarvan.
  • Naast uitgebreide aandacht voor de wetenschap, wordt in de cursus ook ingegaan op de praktijk van te geven voedingsadviezen aan sporters.

Er wordt van uitgegaan dat de cursisten het hoofdstuk ‘Lichaamssamenstelling, voeding en sport’ uit het boek ‘Inspannings- en sportfysiologie’ van Jack Wilmore en David Costill hebben doorgenomen.

Aantal deelnemers
Het maximaal aantal cursisten bedraagt 25.

Docenten

Overnachting
Voor een overnachting kunnen wij u Apart Hotel Randwyck te Maastricht aanbevelen. Reserveren kunt u via nummer 043-3616835. De kosten voor de overnachting zijn voor uw eigen rekening.

Bereikbaarheid
De Maastricht School of Management is bijzonder goed bereikbaar met de trein (station Maastricht Randwyck). Mocht u toch beslissen met de auto te willen komen, dan maken wij u erop attent dat er beperkte mogelijkheden tot (betaald) parkeren zijn.

Certificaat
De deelnemers ontvangen aan het einde van de cursus een certificaat.

Kosten
De prijs voor deze cursus incl maaltijden en cursusmateriaal bedraagt € 895,--

Programma en inschrijven