Cursus Trainingsfysiologie

Datum: 
vrijdag 08 oktober 2021 t/m vrijdag 15 oktober 2021
Locatie: 
Bilthoven
Doelgroep: 
Aios sportgeneeskunde, sportartsen en overige artsen. De cursus is opgezet i.h.k.v. de opleiding tot sportarts en gaat uit van het kennisniveau zoals beschreven in de meest recente versie van het studie boek ‘Inspannings- en sportfysiologie’ van Jack H.
Accreditatiestatus: 
Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen, huisartsen

Aanmelden: via deze link

Inleiding

Sportperfomance, een onderwerp waar veel vragen en onduidelijkheden over zijn bij zowel individuele als teamsporters.  U kunt hierbij denken aan de fysieke belastbaarheid en sporthervatting na blessure, relatie van de (trainings-)belasting – belastbaarheid bij het ontstaan van een blessure, een prestatiestagnatie of een algemeen overbelastingsbeeld. Of ‘simpelweg’ inhoud en de opbouw van een trainingsprogramma ten behoeve van een evenement. Om vragen rond sportperformance goed te kunnen beantwoorden is kennis rondom inspanningsfysiologie en trainingsleer noodzakelijk. Deze 2-daagse cursus geeft u deze inzichten.

Om een sporter goed te kunnen adviseren zal er een inschatting gemaakt moeten worden van de individuele belastbaarheid. De sporter hierover kunnen informeren en in overleg kunnen treden met de (revalidatie-)trainer van de desbetreffende sporter.

Tijdens deze 2-daagse cursus worden de aspecten rond sportperformance in een combinatie van theorie en praktijk en nieuwste wetenschappelijke inzichten met u gedeeld.

Het zeer ervaren docententeam van deze cursus wordt (inter-)nationaal gewaardeerd om hun grote expertise en zijn in staat om de theorie in de praktijk bij (top-)sporters succesvol toe te passen.

Doelstelling

De cursist verwerft kennis en inzicht in de complexiteit van het totstandkomen van trainingseffecten en de invloed van training op belastbaarheid en sportperformance. Hierbij dienen zinvolle trainingsmethoden onderscheiden te kunnen worden van onzinnige trainingsmethoden.

Daarnaast krijgt u kennis op het gebied van:

  • Trainingsaanpassingen in extreme omstandigheden

  • Herkennen en voorkomen van overtraining

  • Toepassen van fysieke training om specifieke neuromusculaire eigenschappen te trainen

  • Fysiologische selectie van sporters in het kader van talentherkenning.

Kortom, het adequaat begeleiden van sporters in situaties die raakvlakken hebben met die van de trainingsfysiologie.

 

Voor meer informatie zie onze folder inclusief het programma